Младоженците Радина и Явор Вълканови отказаха цветя на сватбата си, за

...
Младоженците Радина и Явор Вълканови отказаха цветя на сватбата си, за
Коментари Харесай

Младоженци не пожелаха цветя за сватбата, дариха парите за лечение на болни деца

Младоженците Радина и Явор Вълканови отказаха цветя на сватбата си, с цел да оказват помощ за лекуването на децата в УМБАЛ-Бургас. Събраната сума към този момент е дарена на началника на Първо детско поделение доктор Борис Ангелов.



С нея ще бъде купена електронна бебешка теглилка и съоръжение, което ще окомплектова пациентските монитори.
То включва консумативи за електрокардиография, премерване на артериално налягане и равнищата на О2 в кръвта.  Оборудването е неинвазивно, т.е. не предизвиква болежка и дискомфорт.

„ Много обичам децата, уповавам се скоро и ние да имаме. Затова взехме решение да помолим гостите да поддържат нашата идея , вместо да подаряват цветя, които ще увяхнат. Абсолютно всички откликнаха “, показа младоженката Радина.

Идеята й хрумнала много преди сватбата, по тази причина отбелязали желанието си в поканите.  В деня на сватбата - 7 декември 2019, сложили кутията след ритуала - тогава, когато нормално се дават цветята.

Събраната сума ги зарадвала доста - насочили средствата там, където решили, че ще оказват помощ доста - за лекуването на най-малките пациенти на УМБАЛ-Бургас. Семейството е от Бургас, Радина работи като сладкар, а брачният партньор й е дистрибутор.
-->

„ Развълнуван съм и разчувстван от добрината им, благодаря и им искам дълъг и благополучен фамилен живот “, сподели началникът на отделението доктор Борис Ангелов . Това е вторият подобен жест за последната година.

В края на 2018 година семейство Виктория и Живко Жекови също подариха парите от своите букети на отделението. С тях бе осъществена климатизация в интензивния бранш, където се лекуват най-тежкоболните деца.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР